Podobně jako na Vánoce připravili jsme pro vás a vaše děti i v tomto nádherném jarním období oblíbené kreativní sady, tentokrát pro tvoření velikonoční. 

Jedná se o košíček s osením, který si sami osejete a dozdobíte připravenými, event. i vlastními dekoracemi. Jeho ‘výrobu’ si můžete přesně načasovat tak, abyste ho měli čerstvý a svěží na váš sváteční velikonoční stůl. 

Sadu nabízíme ve dvou velikostech:

Malá - menší kulatý košíček, který si můžete olemovat přiloženou zelenou stužkou

Velká - větší oválný košíček - na výběr s růžovým, zeleným nebo žlutým lemem

       

Sada dle vybrané velikosti obsahuje:

Proutěný košík s igelitovou vystélkou zadržující vodu

Sáček se substrátem

Gumičku

Sáček s osením

Drobné dřevěné velikonoční ozdoby připevněné na špejli k domalování (6 ks/8 ks)

Kuřátko (2ks ve velké sadě)

Voskové včelky (3ks/4ks) + včelí plástev

Voskový zajíček (malý/velký)

Párátka na připevnění voskových ozdob

Co budete potřebovat navíc:

Rozprašovač na vlhčení osení

Postup práce:

Připravené dekorace a párátka, které budete potřebovat později, vyjměte a dejte stranou. Do prázdného košíčku vysypte připravený substrát (možná vám trošku zbyde, uvidíte…), řádně upěchujte a zalijte vodou. Počkejte, až se voda vsákne. Poté rozprostřete osení tak, aby jím byl celý povrch substrátu rovnoměrně zakryt. Osení také upěchujte. Ještě jednou zalijte, případně postříkejte rozprašovačem, aby byla semínka opravdu vlhká. Pak košíček přetáhněte fólií, v níž byl zabalený a upevněte gumičku. Fólie zadrží vlhkost a semínka tak začnou dříve klíčit. Každý den semínka vlhčete. Klíčky se objeví již za dva dny. Nezapomeňte včas sejmout igelitovou fólii, aby osení mohlo hezky volně růst a rozmístit dekorace, které mezitím děti namalovali a připevnili na párátka. A nezapomeňte na včelky! Ty už se opravdového jara také nemohou dočkat. 

Osení je vzrostlé a zelené již po 5 dnech, vydrží pěkné asi 8 dní. Pak začne být přerostlé. Záleží ale samozřejmě také na teplotě, v jaké ho budete mít. Pokud budete potřebovat trochu zarazit, stačí košíček umístit do chladnější místnosti, event. někam na chodbu. Naopak pro urychlení poblíž topení. Pak ale musíte o to víc vlhčit a zalévat. 

A pak už jen: Krásně si svátky jara užijte!!!

Můžete objednat na našem e-shopu: ZDE