My v Bee-Happy milujeme nejeLodickyOrechyn včely, ale také vánoce a vánoční tradice, na které lidé, jak se zdá, pomalu zapomínají. A proto jsme se rozhodli, že vám tu, kteroumáme nejraději, přiblížíme. Abychom vám pro začátek vše trochu usnadnili, připravili jsme pro vás plovoucí svíčky z ořechových skořápek s včelím voskem. 

 

Naši předkové totiž považovali Štědrý večer za nejmagičtější večer v roce a věřili, že je působení přírodních živlů
v tento den mnohem silnější než jindy. Svíčka plovoucí jako lodička po vodní hladině dokáže tomu, kdo si ji na vodu spustí, zodpovědět nejrůznější otázky týkající se lásky, rodiny, práce, úspěchu, a dokonce i majetku. 

Každý však smí, samozřejmě v duchu a sám pro sebe, položit pouze jednu jasně formulovanou otázku, či vyslovit jedno své tajné přání. A musí tak učinit přesně v okamžiku, kdy bude v lodičce zapalovat svíčku a spouštět ji na vodu.

 

Voda totiž díky své očištné a léčebné funkci hraje ve vánočním věštění klíčovou roli. Ořech byl zase v lidové kultuře vždy chápán jako symbol síly, bohatství a úspěchu. A konečně svíčka symbolizuje oběť. Dává své světlo druhým, přičemž se ale sama spaluje.

 

Jakmile svoji lodičku spustíte do připravené nádoby s vodou, stačí už jen pozorně sledovat její pohyb a můžete věštit, co vás v příštím roce čeká:

 

Vaše lodička zůstala u břehu tam, kde jste ji položili: V následujícím roce vás nečekají žádné změny. Vše zůstane, jak je. Zůstanete doma.

Vaše lodička sama doplula až ke druhému břehu: Příští rok získáte, po čem toužíte. A to díky vlastnímu úsilí a bez cizí pomoci.

Vaše lodička doplula daleko: Vydáte se na cesty. Vaše plány se vydaří.

Vaše lodička se potopila: Chtěli byste v příštím roce zlepšit svou situaci? Vaše snaha bude marná.

Vaší lodičce zhasla svíčka: Ke svým blízkým jste neupřímní. I v příštím roce mezi sebou budete mít velmi komplikovaný vztah.

Vaše lodička se dotýká další lodičky: Je mezi vámi láska nebo velmi blízký vztah, který potrvá i v dalším roce.

Vaše lodička utvořila kruh s ostatními: Se svými blízkými žijete a budete žít v harmonii, se kterou souvisí také tolerance a vzájemná úcta.

Vaše lodička se dostala dovnitř kruhu ostatních lodiček: Jste citliví a zranitelní. Vaši bližní vám budou i v příštím roce pomáhat a podporovat vás.

Vaše lodička potopila jinou lodičku: Přejete si svůj záměr uskutečnit za každou cenu. Pokud jste tímto způsobem potopili lodičku svého partnera, znamená to mezi vámi v příštím roce vážnou krizi, nebo dokonce rozchod. Jsou-li to lodičky sourozenců, jedná se o žárlivost.

Vaše lodička se dostala mimo kruh ostatních lodiček: V příštím roce své blízké opustíte.

Vaše lodička se sama stále točí v kruhu: Jste nerozhodní, ani v příštím roce nebudete vědět, co vlastně od života chcete.

Výkladů k těmto tradičním zvykům existuje celá řada. Další zajímavosti se už brzy dočtete na našem blogu. 

Věříme, že vám pouštění lodiček zpříjemní Štědrý večer, event. dětem čekání na Ježíška. I když spustíte plovoucí svíčky Bee Happy na vodu, nikdy je nenechávejte hořet bez dozoru!!!

KOUPIT MŮŽETE na e-SHOPU jednotlivě nebo v sadě  LINK: